5 PERKARA YANG PERLU DIPERTIMBANGKAN SEBELUM MEMBUAT BISNES

Salam.

Hari ni nak kongsi 5 tips dalam pemilihan bisnes.

Sesuai untuk newbies, silalah buat pertimbangan sewajarnya supaya tak tersalah pilih.

Bisnes memang mudah, bila kita tengok orang lain buat. Hehe.

Bila sendiri buat, memang terasa juga lah payahnya.

Biar pun begitu, itulah yang mematangkan kita dalam menjadi seorang yang berjaya di masa
hadapan.

Kejayaan masa hadapan bergantung pada pilihan yang kita buat pada hari ini.

Apa perkara yang perlu dipertimbangkan dalam memilih bisnes?

Satu : Modal rendah, kurang risiko rugi

Tiada siapa yang mahukan kerugian. Tetapi, tiada apa bisnes yang langsung tiada kerugian langsung.

Jadi, pilihlah yang PALING RENDAH risiko kerugian.

Dua : Automated

Maksudnya bukan kita yang kena hadap 24jam, kalau tiada kita makan bisnes pun berhenti.

Tak mahu macam tu. Kita mahukan yang bisnes masih berjalan walaupun kita berada di kampung bercuti bersama keluarga, mahupun sedang bermalam di hospital kerana anak sakit.

Tiga : Produk yang bagi manfaat pada orang lain

Hidup ni biarlah bermanfaat, gitu. Nak jual produk, carilah produk yang akan bagi manfaat pada
pembeli tu nanti. Di sinilah pentingnya pilih produk yang sudah bertapak lama di pasaran, itu
tanda ianya stabil dan pastinya menyakinkan pengguna. Kalau produk cikai, 10 tahun dah cukup
untuk bungkussss.

Lagi bagus, pastikan produk yang kita jual tu ada kajian dan ujian oleh
saintis.

Empat : Pastikan produk tu adalah yang boleh dapat repeat order

Inilah hasil apabila kita memilih produk yang betul. Bila pengguna dah beli sekali, dia berpotensi
untuk repeat order kerana percaya dengan produk dan pastinya dah pun rasai keberkesanan produk tersebut kan?

Sesungguhnya memberi servis yang baik kepada existing customer lebih mudah dan masyuk berbanding pulun nak cari customer baru.

Lima : Cari biz yang ada mentor

Ni yang ramai tak ambil berat. Mentor ni lah yang akan tunjuk jalan untuk berjaya, dan yang lagi best mereka akan tunjukkan short-cut kepada kejayaan, sebab mereka dah pun lalui jalan yang kita baru nak lalu ni. Bukankah itu bijak dan menjimatkan masa?

APA PILIHAN YANG ADA ?

Saya dah pun berjumpa dengan bisnes yang ada kelima-lima ciri di atas.

– Saya hanya bayar RM80 untuk yuran keahlian seumur hidup. Kos modal yang murah. In case suatu hari nanti tiba-tiba malas nak bisnes, saya masih beruntung kerana boleh berjimat dengan membayar harga ahli untuk mendapatkan vitamin Shaklee.

– Bisnes saya banyak menggunakan blog. Blog adalah umpama kedai 24jam, yang berjalan seperti biasa walaupun saya sedang nyenyak tidur.

Malah, customer mampu
buat pembelian produk MELALUI saya TANPA BERHUBUNG dengan saya.

– Sudah pun bertapak lebih 100tahun di pasaran global, malah mempunyai kajian dan ujian setiap tahun atas produk untuk memastikan keberkesanannya terjamin. Saya dah
makan vitamin Shaklee sejak 2012, dan saya memang merasakan keberkesanan produk.

– Sememangnya majoriti customer akan repeat order sebab dah rasa sendiri kebaikan vitamin Shaklee pada kesihatannya.

– Bisnes saya ada mentor dalam grup besar iReach. Saya juga sudah memiliki grup sendiri yang diberi nama Success Addict yang ahlinya berada di serata Malaysia.

Saya sudah bercerita tentang 5 perkara yang perlu dipertimbangkan dalam memilih bisnes.

Moga dapat membantu anda membuat keputusan.

Sekiranya anda berminat untuk menyertai bisnes bersama saya, cepat-cepatlah hubungi saya ya.

Klik untuk direct whatsapp :

http://www.wasap.my/60195161862/

Advertisements

10 thoughts on “5 PERKARA YANG PERLU DIPERTIMBANGKAN SEBELUM MEMBUAT BISNES

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s